Тонко Фотев: Как да увеличим руския туристпоток у нас?

28 юли

Според мнението на Байко Байков, който управлява Асоциацията на туристическия отрасъл у нас, трагичните наводнения във Варненска област бързо ще отшумят. Той успокоява заинтересованите туристически инвеститори и предприемачи, да се настроят позитивно, защото не са отчетени нито отказани заявки за летуване от страна на руски туристи, нито има случаи на преждевременно завърнали се във Федерацията. Друг е въпросът, че продължително неприятното за плаж време, може да се отрази неблагоприятно върху бъдещите очаквания за руския туризъм у нас, сподели с нас Тонко Фотев.
България не допусна нарушения в кризисния отпор и при бедстващия хотел в Албена своевременно евакуира хилядата румънски граждани.
Бойков коментира фиксирането цените на хранителните стоки по крайбрежието в Гърция, като умела тактика на страна със дълга история в управлението на туризма, от която можем само да се поучим. Руските служители не биха могли да си позволят некоординирано високите цени на нашите курорти и ако се поучим от южната ни съседка и въведем цялостна политика на стимули, с която да стимулираме туризма си, би било сериозна крачка в правилната посока.
Необходима е ефективна стратегия, която да бъде насочена към изкореняване на лошите практики, споделя Почетния консул на Руската Федерация в Бургас Тонко Фотев. Не може да се говори за интелигентно развитие и иновативни внедрявания, докато все още се наблюдават злоупотреби и груби нарушения правата на летуващите. Туризмът у нас е с автентични особености и има много силни страни, но за да се развиват те, докато туристическите служители на всички нива не бъдат принудени да преустановят тънките си сметки на дребно.
Трябва да се търсят индикатори за улесняване издаването на руски визи за България и да се направят ценови отстъпки. За сега визите са за веднъж годишно, а тези жилища често са обект на кражби, за това трябва руските граждани да могат да ги посещават по няколко пъти годишно, а за сега това е невъзможно. Това, че руски граждани са закупили жилища у нас, логично трябва да анексира едногодишните визи до няколкогодишни. Друг проблем са заобикалящите автомаршрути, а решаването му чрез локализиране, неминуемо ще доведе до увеличаването на руския туристпоток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *